Oppdag hvor mye du kan spare ved å abonnere på en elbil

Oppdag hvor mye du kan spare ved å abonnere på en elbil

0

av Kim Daniel Sand Bagstevold den 28.03.23

En fersk rapport fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at bilholdskostnadene øker stadig mer. Selv om elbiler fortsatt har lavest kostnader, har også disse økt. Det blir stadig dyrere å eie en bil. Drivstoff- og økte rentekostnader er blant de største kostnadene, men også andre kostnader har økt. Vi har fått «full pakke» med kostnadsøkninger.

OFVs rapport viser at elbiler har de laveste kostnadene sammenlignet med bensin-, diesel- og ladbare hybridbiler. Dette gjelder selv med forutsetningene som OFV har lagt til grunn. Det er derfor ikke overraskende at mange velger å kjøpe en elbil. Det er ikke bare bra for lommeboken, men også for miljøet.

Men hva hvis du ikke ønsker å kjøpe en elbil? Hva hvis du ønsker å bytte bil oftere enn hvert tredje år? Eller hva hvis du bare trenger en bil i 6 måneder av året? Da kan et bilabonnement være valget for deg.

Et bilabonnement gir deg tilgang til en bil når du trenger det. Du betaler en fast månedlig sum som inkluderer alt fra forsikring, service og reparasjoner til dekk og skifte. Du trenger ikke tenke på de store kostnadene som følger med eie en bil. Du kan bytte bil etter et år eller to hvis du ønsker det. Du kan velge en elbil eller en annen bil etter dine behov og ønsker.

Det er også verdt å nevne at et bilabonnement kan gi deg en forutsigbar økonomi. Du vet hva du skal betale hver måned, og det er ingen skjulte kostnader. Dette kan gi deg en trygghet og stabilitet i en ellers uforutsigbar økonomisk situasjon.

Det er klart at et bilabonnement ikke passer for alle. Hvis du kjører mye, kan det hende at det blir dyrere enn å eie en bil. Men for mange vil et bilabonnement være et perfekt valg, spesielt hvis du ønsker å bytte bil oftere eller ikke trenger en bil på lang sikt.

I sum viser OFVs rapport at bilholdet blir stadig dyrere. Hvis du ikke ønsker å eie en bil, kan et bilabonnement være et alternativ. Du kan få tilgang til en bil når du trenger den, og du slipper å tenke på de store kostnadene som følger med eie en bil. Et bilabonnement gir deg også en forutsigbar økonomi. Så hvis du ønsker å spare penger og få en trygg og stabil økonomi, kan et bilabonnement være verdt å vurdere.

Relaterte artikler

Mor og barn sittende i bagasjeromsluken til en Skoda Enyaq

Forbrukerrådet kårer: De beste og dårligste bilabonnementene | imove

Ingen innskudd, all inclusive bilhold – inkludert forsikringer, service, hjulskift, valgfri abonnementsperiode og kanskje bil levert på døren. Kan man bedre bilhold ha?

Les mer

Denne nettsiden benytter cookies – ved å godta dette bidrar du til å hjelpe oss med å forbedre og tilpasse tjenesten.