Personvernerklæring

Oppdatert 23.juni 2021

1. Behandlingsansvarlig

imove er behandlingsansvarlig for personopplysninger som er beskrevet i denne personvernerklæringen. imove er et norsk teknologiselskap med hovedkontor i Bergen.

2. Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Når du blir Kunde hos imove, samler vi inn følgende personopplysninger om deg:

Navn, telefonnummer, epostadresse og postadresse.
Fødselsdato og personnummer
Kopi av førerkort ved inn/utlevering av bil
Betalingsinformasjon, som kortnummer og hvilke betalinger du har foretatt.
Kredittopplysninger.
Bruksmønster: dvs. informasjon om hvilken bil du er interessert i, hvilke biler du har leid, hvor ofte du benytter deg av imove tjenester, hvor ofte du bytter bil etc.
Teknisk data: for eksempel IP-adresse, nettleser, operativsystem og informasjon om type PC/mobilenhet.
Kjøretøydata: Hvis du blir imove kunde innhenter vi data fra bilen du abonnerer på gjennom bilens telematikksystemer. Dette er ikke knyttet direkte til deg som kunde, men til selve bruken av bilen (dvs. uavhengig av om det er kunden som fører bilen) f.eks. data knyttet til kjøring, slik som bilens geografiske plassering, bruksdata (kilometer, kjøreprofil (hastighet m.v)) og lignende. imove vil også ha tilgang til data fra eventuell ladebrikke, drivstoffkort, bompengebrikke og eventuelt andre tilleggstjenester som leveres av imove.
De fleste av opplysningene vi har om deg, mottar vi direkte fra deg. Informasjon om bruksmønster, kjøretøydata og teknisk data genereres i våre systemer.

3. Hva bruker vi personopplysninger til?

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

Vi bruker kontaktinformasjon, fødselsnummer, betalingsinformasjon, kopi av førerkort, kredittopplysninger og bruksmønster og kjøretøydata i forbindelse med inngåelse og oppfyllelse av kundeavtale med deg og administrasjon av kundeforholdet. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er at det er nødvendig for å inngå og administrere vår kundeavtale med deg. Vi har et saklig behov for å innhente kredittopplysninger for å redusere vår økonomiske risiko ved inngåelse av abonnementsavtale.
Vi bruker betalingsinformasjon og kjøretøydata for å ta betaling fra deg for tjenestene du benytter hos oss. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er at det er nødvendig for å inngå og oppfylle vår kundeavtale med deg.
Vi bruker kontaktinformasjon til å sende deg informasjon og markedsføring om imove. Hvis du er eksisterende Kunde av imove, har vi lov til å sende deg markedsføring om produkter som er tilsvarende de kundeforholdet bygger på. Det rettslige grunnlaget er i så fall vår berettigete interesse i å holde deg oppdatert på imove. Dersom du ikke har et eksisterende kundeforhold med imove, vil vi kun sende deg markedsføring dersom du har samtykket til dette.
Vi bruker bruksmønster og kjøretøydata for å videreutvikle og forbedre våre tjenester, blant annet til å finne ut hvilke biler som er mest populære. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å videreutvikle imove tjenesten.
Vi bruker betalingsinformasjon for bokføringsformål. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er våre rettslige forpliktelser i bokføringsloven.
Vi bruker kjøretøydata til service- og vedlikeholdsformål, kjøretøy- og tjenesteanalyse, sikkerhet og henting av/tilgang til bil. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg og vår berettigete interesse i å sørge for sikkerhet i våre tjenester og i å utarbeide analyser og statistikk for å kunne videreutvikle våre produkter.
Vi vil også kunne bruke personopplysninger til andre formål som ikke er inkompatible med de nevnt over, som f.eks. i forbindelse med krav eller rettslige tvister, eller i forbindelse med oppkjøp eller salg av virksomheten.

4. Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter vi har. Hvis du har et kundeforhold med imove, vil vi lagre personopplysninger om deg så lenge kundeforholdet er aktivt og for en periode på 3 år etter, i samsvar med gjeldende foreldelsesfrister. Vi lagrer betalingsinformasjon i 5 år i samsvar med bokføringsloven.

Vi vil slette personopplysninger om deg dersom du ber oss om det, med mindre vi det er nødvendig for oss å oppbevare opplysningene for formålene beskrevet over eller vi er rettslig forpliktet til å lagre opplysningene.

5. Hvem utleverer vi personopplysninger til?

Vi vil dele personopplysninger om deg med tjenesteleverandører, f.eks. til serviceverksted eller andre servicepartnere, i den grad det er nødvendig for å levere for å levere produkter og tjenester til deg.

Vi kan benytte IT/programvareleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss som våre databehandlere. Vi vil i så fall inngå databehandleravtaler med slike leverandører som sikrer at de ikke behandler personopplysningene til andre formål enn de som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Vi overfører per i dag ikke personopplysninger utenfor EØS. Dersom vi i fremtiden vil overføre personopplysninger utenfor EØS-området, f.eks. fordi vi benytter leverandører som er etablert der, vil vi sørge for at opplysninger om deg sikres på en forsvarlig måte, enten ved EU-godkjente dataoverføringsavtaler med mottakerne, eller ved å sikre at mottakerne har underlagt seg EU-godkjente sertifiseringsordninger. Vi vil i så fall informere om slik overføring ved å oppdatere denne personvernerklæringen.

6. Rettigheter

Du har rett til innsyn i og korrigering eller sletting av personopplysninger, samt begrensning av behandlingen av dine personopplysninger. Du har også rett til å protestere mot behandlingen. Du har rett til å be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format (dataportabilitet). Videre har du rett til å trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Du har også rett til ikke å være gjenstand for en avgjørelse som utelukkende er basert på automatisert behandling som har rettsvirkning for, eller på tilsvarende måte i betydelig grad, påvirker deg.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned. Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg kan rettes til: post@imove.no eller eventuelt per post til imove AS, Vestre Strømkaien 7, 5008 BERGEN. Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet: post@datatilsynet.no.

7. Oppdatering av personvernerklæringen

imove vil noen ganger ha behov for å oppdatere denne personvernerklæringen. Dersom vi utfører endringer av stor betydning vil vi varsle deg om disse endringene på e-post, eller ved å opplyse om dette på vår hjemmeside imove.no. Vi anbefaler at du innimellom sjekker personvernerklæringen, slik at du alltid har oppdatert informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler, formålet med behandlingen, og hvem vi deler opplysningene med. Vi vil alltid redegjøre for når personvernerklæringen sist ble oppdatert øverst i personvernerklæringen.

8. Informasjonssikkerhet

Vi tar informasjonssikkerhet på alvor og har etablert passende sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysningers konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet. Tilgangen til dine personopplysninger er begrenset til ansatte som har et tjenstlig behov for slik tilgang. Vi vil gi opplæring til ansatte og tredjeparter der det er relevant, for å fremme bevissthet om imove AS sine retningslinjer og rutiner for personvern.