Skoda Enyaq utenfor laftet fjellhytte vinter på natten

Vurderer du å bytte til elbil, men er redd du vil føle på rekkeviddeangsten? | bilabonnement imove

Du vurderer kanskje å bytte til elbil, men er redd for å ende i en situasjon med skrikende unger i baksetet og en batteriprosent som alt for fort nærmer seg null?

Skoda Enyaq utenfor laftet fjellhytte vinter på natten

Du er ikke alene. Rekkeviddeangst er en av hovedårsakene til at ikke enda flere skaffer seg elbil, og ordet kom faktisk på andreplass på listen over årets nyord i 2013.

Mye har imidlertid skjedd siden den gang, og vi mener du kan la være å bekymre deg. La oss komme med noen av våre beste tips til hvordan du kan unngå rekkeviddeangsten.

BMW ix3 bilabonnement elektrisk vinterferie hyttetur skitur hyttebil

Finn en bil som passer ditt behov!

Dette kan kanskje virke banalt, men det er det utvilsomt beste tipset for å unngå rekkeviddeangsten. Finn ut cirka hvor mye du kjører hver dag, så er det enkelt å finne en bil hos imove som passer for deg.

Tall fra SSB viser at en gjennomsnittlig nordmann kjører om lag 30 kilometer hver dag. Når vi da vet at elbiler typisk har en rekkevidde på mellom 200 og 400 kilometer burde det daglige behovet være greit dekket.

Vi anbefaler at du lader bilen din hjemme, og gjerne om natten. Dette er den billigste måten å lade på, og sikrer at du har strøm på bilen når du skal på jobb eller kjøre barna i barnehagen morgenen etter. Vi sier til våre kunder: Lad når du kan, ikke når du må. Da våkner du alltid med full tank!

Tilpass kjørestilen

Skulle du være i ferd med å gå tom for strøm finnes det i underkant av 20.000 ladepunkter rundt om i det ganske land. Dersom du er usikker på om du rekker fram til et av disse er det flere ting du kan gjøre. Å akselerere raskt er noe av det som krever mest av batteriet, og man kan spare mye rekkevidde på å kjøre penere og saktere.

Det finnes også mange apper som hjelper deg å finne ladestasjoner eller kalkulere reisen, slik at du slipper å bekymre deg. Les mer om noen av våre favoritter her (link)

Været

Været spiller ikke bare inn på humøret, men også rekkevidden på bilen din. En ting mange ofte glemmer er været. Batteriet går fortere tomt i kaldt enn varmt vær.

Kjører du rundt på vinterdekk på våt asfalt får du unormalt mye rullemotstand som igjen påvirker rekkevidden.

Skoda enyaq bilabonnement

Bruk av aircondition og varme

Systemet som kjøler ned eller varmer opp kupeen bruker også strøm fra batteriet. Derfor kan det være en idé å skru dette av hvis du er redd for at batteriet kan gå tomt. Setevarme bruker mindre batteri enn varmeapparatet.

Veldig mange vil oppleve at elbilen viser betraktelig lavere estimert rekkevidde enn annonsert. Dette er veldig vanlig fordi de aller fleste kjører lite når de først kjører.

Det betyr at når det er veldig kaldt eller varmt så bruker bilen mye energi på å motvirke temperaturen utenfor slik at du har det komfortabelt.

Kombineres det med kort distanse kjørt resulterer det i at gjettometeret i bilen (den som estimerer rekkevidde) tror du har veldig kort rekkevidde. Fordi den ser på snittbruket som da er veldig høyt. Når man først kjører en lengre distanse vil man se at faktisk rekkevidde ikke er så avskrekkende som bilen først estimerer.

VW ID4 snø vinter skiboks skiguard imove bilabonnement

Siden rekkeviddeangst ble nummer to i kåringen av årets nyord for ni år siden har antall ladepunkter i Norge økt fra drøyt 4.000 til nesten 20.000. Samtidig har rekkevidden på elbilene bare blitt bedre og bedre. Rekkeviddeangsten er altså et utdøende fenomen. Abonnerer du på en elbil hos imove kan du når som helst stoppe eller avslutte abonnementet hvis rekkeviddeangsten likevel skulle bli et problem. Eventuelt kan du oppgradere til en bilene våre med lenger rekkevidde.

Les mer om appene for lading her

Hva er imove?

● Tilbyr miljøvennlig bilabonnement uten bindingstid
● Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert.
● Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

urban skoda citigo par går forbi