Planlegger du langtur med elbil i sommer?

Planlegger du langtur med elbil i sommer?

0

13.06.21

Det er nemlig slik at noen elbiler har ruteberegning inkludert lading som selv beregner hvor du skal stoppe og lade, men dessverre er ikke dette tilgjengelig i alle biler enda. Mange tilbydere av ladestasjoner har også sin egen app med oversikt over sine ladestasjoner, så hvis du skal ut på langtur er det dermed ikke sikkert at du ender opp med bare én tilbyder, men at du må bruke flere. Det kan fort tungvint.

Så, for at du skal slippe å sjanse på hvilke tilbydere du kommer til å benytte deg av, har vi samlet alle appene vi mener du trenger på sommerturen: De gir deg all nødvendig informasjon om ruta som er mest effektiv for nettopp din bil. Dermed slipper vi alle å finne opp kruttet på nytt hver gang vi skal planlegge reisene våre, og det blir én ting mindre å tenke på før sommerferien kommer!

ChargeFinder:

Gründerne bak appen savnet selv en tjeneste som samlet alle ladestasjoner på ett sted. Her finner du all nødvendig informasjon om ladehastighet, hvilke type uttak, antall uttak og pris.

Du kan enkelt filtrere mellom ulike ladere og hastighet, samt tegne opp en egen rute for å se hvilke ladere som er tilgjengelig på veien. 

A Better route planner (ABRP): 

Denne svensk-utviklede tjenesten har på kort tid blitt svært populær blant alle elbilister, og refereres oftest til som ABRP. Tjenesten har brukt Tesla sin software som inspirasjon, slik at alle har muligheten til å kalkulere sin reise med utgangspunkt i egen bilmodell, størrelse på batteripakke, samt andre faktorer som kan påvirke rekkevidden.

Etter at du har tastet inn informasjonen vil bilen kalkulere ruteforslag, med oversikt over hvilke ladere du skal lade på, og hvor lenge du trenger å stå. Genialt!

Google Maps:

Denne har du vel hørt om før, men stay with us: For i en av Google Maps sine nyeste oppdateringer har Google gjort det mulig å søke på ladestasjoner i appen. Søker du nå etter ladestasjoner vil du få opp alle ladestasjoner i nærheten av deg.

God tur på reisen i sommer!