Forskjellene mellom bilabonnement og leasing - forklart

Forskjellene mellom bilabonnement og leasing - forklart

0

10.02.21

Et bilabonnement har flere likheter med leasing

Et bilabonnement likner leasing på den måten at du får en bil som er din bil i den perioden du betaler for; den du kjører til jobb, har barnesetet i, vasker og smuler knekkebrødbiter i, helt til du leverer den tilbake.

Forskjellene der i mot, er langt flere. La oss forklare:

Siden leasing baserer seg på at en bilforhandler selger bilen til leasingselskapet i tre eller fire år, for deretter å kjøpe bilen tilbake til et forhåndsavtalt beløp, vil også du som leasingkunde måtte forplikte deg til å leie bilen i de tre eller fire årene. 

Det innebærer at dersom (eller skal vi si når) livet, og bil-behovet ditt plutselig endrer seg, kan det være svært vanskelig – og kostbart – å komme seg ut av kontrakten før avtaletiden er over.

Men med imove abonnerer du på bilen: Det er vi, eller en av våre samarbeidspartnere som eier bilen, og du abonnerer på den. Du kan avslutte abonnementet, eller bytte til en annen biltype, når som helst, uten at det koster deg noe ekstra. Du betaler kun for perioden du bruker bilen.

imove mener at å forplikte seg til å ha bil i tre år er litt gammeldags; litt urealistisk for mange i den verdenen vi lever i i dag. Vi blir heller mer og mer avhengig av fleksible løsninger for å møte det stadig økende tempoet i hverdagen vår, og derfor tilbyr vi en tjeneste som er skreddersydd for dagens forbrukere og deres tempo.

Og skjer det noe uforutsett så fikser vi det for deg!

Fleksibelt bilhold

Skjer det noe med bilen du abonnerer på, får du en ny mens du venter.

Skjer det noe med bilen du abonnerer på, får du en ny mens du venter.

For ved leasing har du også full vedlikeholdsplikt på bilen; alt av service, vedlikehold og hjulskift må du fikse og betale for selv.

I tillegg er det svært vanlig å måtte betale et etableringsgebyr og en startleie når du inngår en leasing-kontrakt. Denne ligger typisk på rundt 10 prosent av bilens verdi, altså: jo dyrere bil du har lyst på, jo høyere startleie. Deretter starter den løpende månedsleia.

Mange leasing-kunder gruer seg dessuten til tilbakelevering av bilen, for ofte dukker det opp uventede, høye utgifter hvis du kjørt lenger enn avtalt, eller hvis du har vært uheldig og takstmannen finner 'unormal slitasje' (dvs. bulker, riper, steinsprut, interiørskader, lukt).

Sammenligning leasing og bilabonnement

Bilabonnement og leasing ligner, men bilabonnement er langt mer fleksibelt

Bilabonnement og leasing ligner, men bilabonnement er langt mer fleksibelt.

I et bilabonnement er alt dette inkludert i et fast månedsbeløp; altså har du fri kilometer, ingen bindingstid og ingen startleie, og må bilen på verksted ordner vi det:

For abonnementsprisen inkluderer også det vi kaller tilbakeleveringsforsikring, som innebærer at i stedet for at du betaler mange egenandeler, betaler du én premie som forsikrer deg mot alle disse småtingene. Altså slipper du å tenke på alle de overraskende utgiftene som ofte følger med et bilhold; prisen forblir den samme.

Abonnement betyr derfor full fleksibilitet og forutsigbarhet, og gjør deg til en bekymringsfri bilist.

Relaterte artikler