Mobilitetsselskapet imove fra Bergen henter 160 millioner og får Europas største markedsplass på eiersiden

Mobilitetsselskapet imove fra Bergen henter 160 millioner og får Europas største markedsplass på eiersiden

0

29.06.21

Bergen, 29 .juni 2021 - Det norske mobilitetsselskapet imove får med seg en av Europas største markedsplasser Autoscout24 når de nå planlegger å lansere tjenesten i flere europeiske land. Bergensselskapet henter til sammen 160 milloner kroner fra nye og eksisterende investorer, hvor 130 millioner går inn i selskapet som ny kapital. Sammen med AutoScout24 kommer også det norske venturefondet Norselab og det statlige klimafondet Nysnø med på eiersiden. Eksisterende eier HedinAutomotive er også med i kapitalrunden.

imove kapitalinnhenting pressemelding

Medgrunderne Gunnar Birkenfeldt og Hans Kristian Aas


“Med over 20% månedlig vekst har imove i løpet av det siste året befestet sin posisjon som nordens ledende bilabonnementsaktør. Etter tre års drift, tusenvis fornøyde kunder og solid enhetsøkonomi i tjenesten er vi nå trygge på at timingen er korrekt for å skalere tjenesten ut i Europa. Vi er derfor veldig stolte over å ha funnet et knippe strategiske investorer med komplementær kompetanse og internasjonal erfaring. Som selskapsnavnet imove tilsier, vi beveger oss. Og vi gleder oss enormt til å bevege oss enda raskere sammen med vårt nye team!” sier Hans Kristian Aas, co-founder og CEO i imove.

Kapitalinnhenting med skalerbarhet i fokusKapitalrunden på 130 millioner ledet av AutoScout24 skal brukes for å vokse imoves tilstedeværelse i Norden og ekspandere plattformen globalt. Skalering av bilabonnement krever økt distribusjon, innkjøp av bilflåter, finansiering, partnerskap, teknologi og et team som er klar for å gi det lille ekstra.

“Norge har vært et perfekt sted å utvikle ny teknologi og forretningsmodeller for å øke etterspørselen etter elbil. imove-teamet har bevist at dette virker og vi er nå klare for en global utrulling. Det har blitt brukt mye tid for å finne de beste investorene og eierne for å bidra til økt vekst for selskapet. Nå kan vi endelig annonsere at vi har det perfekte teamet med investorer på plass. Reisen har akkurat begynt!”, sier Tore Totland, styreformann i imove

AutoScout24 er Europas største markedsplass for bil, tilsvarende type aktør som Finn.no er iNorge. De har en unik posisjon i bransjen, både gjennom å være gå-til-plassen for sluttbrukere som ønsker seg bil og for bransjeaktørene som ønsker å selge bil. AutoScout24er markedsledende i 18 europeiske land. Markedsplassen vil være en distribusjonskanal for imove elbilabonnement, og på den måten gjøre det mulig å tilby den norske elbilopplevelsen til brukere i noen av de største bilmarkedene i Europa. Partene vil sammen tilby distribusjon,teknologi og tjenester til alle typer aktører som ønsker å lansere og skalere sitt eget bilabonnement - enten det er en eksisterende bilabonnementtilbyder, aktør i bilbransjen, leasingselskap eller en annen type flåteeier.

“Med denne investeringen posisjonerer AutoScout24 seg fremst blant markedsplassene for å tilby nye eierskapsmodeller for konsumenter, og tar et markant steg for å støtte utviklingen på elbil.”, sier Borja Muller, Chief Strategy Officer i AutoScout24

autoscout24 AS24 imove

Norselab er et ledende venture capital-fond fra Norge med en evne til å finne skalerbare teknologiselskap som promoterer bærekraft. VC-fondet stiller med et sterkt team med erfarne entreprenører som jobber sammen med selskapene for å endre tradisjonelle bransjer. I tillegg til tech-gründerne i Norselab, finner man også tidligere olympisk mester Aksel Lund Svindal. Med tidligere sponsorater fra Audi, Porsche og Red Bull er Aksel en profil i bilbransjen som kan gi magisk touch til imoves skalering.

“imove har et solid team som har klart å bygge et produkt brukerne elsker, og som samtidig er svært attraktivt for B2B partnere. Norge har en verdensledende posisjon innen e-mobilitet,som den internasjonale interessen for imove bekrefter. Vi gleder oss til å være med på å bygge og skalere imove både her hjemme og i internasjonale markeder.”, sier Aksel Lund Svindal, Partner i Norselab

Den norske investoren Nysnø er en nordstjerne blant de europeiske klimafondene. Med støtte fra den norske stat, har Nysnø en portefølje med selskaper som takler de mest presserende utfordringene kloden vår står overfor. Nysnøs investeringsunivers dekker fornybar energi, digitale teknologier, ressurseffektivitet, bærekraftig forbruk og sirkulærøkonomi. imoves ambisjon om å gjøre elbiler lettere tilgjengelig på verdensbasis passer bra overens med mandatet til Nysnø.

“Mobilitetssektoren står overfor store og spennende endringer. Vi ser et behov for mer bærekraftige løsninger og nye forretningsmodeller, og det er derfor vi investerer i imove. Vi i Nysnø har stor tro på at imoves kompetente team vil levere fremtidsrettede og lønnsomme transportløsninger, og med co-investorer som Autoscout24 og Norselab, samt eksisterende investorer, med på laget, er selskapet rigget for vekst både i hjemlige og europeiske markeder”, sier John Egil Johannessen, Investeringsansvarlig i Nysnø Klimainvesteringer.

Hedin Automotive er en av de eksisterende eierne i imove. Selskapet er en av de ledende bilaktørene i Norden med distribusjon på over 30 bilmerker. Hedin tar med seg avgjørende førstehånds erfaring som man bare får fra å være i bransjen selv.

“imove er en engasjerende og innovativ merkevare. Måten selskapet utfordrer bileierskap resonnerer bra med måten vi gjør ting på i Hedin Automotive. Verden er i rask endring, og det gjelder også tradisjonelt bileierskap. Vi ønsker å spille en aktiv rolle for å forme fremtidens mobilitet med innovative prosjekter og partnere som imove. imove er i tråd med vårt DNA gjennom å være “Overraskende annerledes, merkbart bedre”, sier Marcus Larsson, CEO i Hedin Automotive.

Som en del av transaksjonen fasiliterer også selskapet for et sekundært aksjesalg på 30 millioner kroner. Dette grepet er gjort for å styrke selskapets eiersituasjon ytterligere for videre skalering. Transaksjonen har blitt fasilitet av investeringsbanken IEG og støttet juridisk av advokatselskapet Thommessen.

Ikke helt ferdig...

Kapitalinnhentingen gir imove en lang rullebane for å skalere tjenesten og lansere i nye markeder. I parallell vil selskapet jobbe med flere andre aktiviteter som kan medføre ytterligere kapitalbehov. Som de sier, fortsettelse følger!

Relaterte artikler

Imove regnet blant Norges mest lovende startups

Imove regnet blant Norges mest lovende startups!

- Det er fantastisk å se at imove blir anerkjent som en av de mest lovende norske startupene av EU-startups. Imove skal bruke 2021 til å gjøre bilabonnement og el-biler tilgjengelige på verdensbasis. Den elektriske revolusjonen har bare nettopp startet, sier gründer og CEO i imove, Hans Kristian Aas.

Les mer