Ski fjell familie på tur BMW ix3 Fully Charged

Må bilen dekke alle dine behov til enhver tid?

Abonnerer du på en bil betaler du for behovene du har i dag, ikke for morgendagens. Endrer behovene seg, kan du ganske enkelt bytte bil, slik at du kun betaler for det du trenger, når du trenger det.

Ski fjell familie på tur BMW ix3 Fully Charged

Som vi alle vet består livet av flest hverdager, og nettopp derfor er også nøkkelen til et praktisk, økonomisk og komfortabelt bilhold å finne den bilen som møter de reelle hverdagsbehovene.

Mange tenker at bilen skal dekke alle behov til enhver tid, også de som kanskje aldri vil dukke opp. I realiteten er 99% av behovene til de aller fleste å kjøre til og fra jobb, hente i barnehagen, handle på butikken – all småkjøringen.

Likevel kjører du gjerne en stor, tung SUV som du egentlig ikke trenger, med masse batterikapasitet du ikke bruker.

Jeg hadde et tilfelle nylig, som er et godt eksempel: en kunde sendte inn forespørsel på en bil med maks rekkevidde og alt av tilgjengelig ekstrautstyr: firehjulstrekk, hengerfeste – hele pakka. Jeg fortalte at det ville koste ham rundt 12 000,- i måneden, og kunne nesten føle hakesleppet gjennom PC-skjermen.

Når jeg da spør ham hvorfor han trenger alt dette ekstrautstyret er det fordi han ved én anledning hadde måttet hjelpe svigerfar å flytte en båt.

Det er kanskje ikke den beste begrunnelsen for å kjøre rundt i en kjempedyr bil, med et hengerfeste du aldri vil bruke, at du hjalp svigerfaren din en gang?

Han tenkte at til sitt bruk måtte han ha alt dette, men da er det altså bare den ene sære prosenten som tipper hele lasset, og gjør det mye dyrere enn nødvendig.

Man kan kanskje humre litt for seg selv, men det er et klassisk scenario som henger igjen fra et gammeldags kjøpemønster hvor bilkjøp var en lang prosess, med uendelige valg som måtte tas for å sikre at bilen møtte alle dagens behov – så vel som alle morgendagens potensielle behov.

Og skulle han kjøpt bilen for å eie den i 5 år, kunne jeg forstått tanken om å ha med alt dette utstyret; det er vanskelig å vite hva du trenger om 3 år. Her ser vi tydelig nedsiden av å gjøre en så stor investering som bil er: Du vet ikke hva du trenger i morgen, så hvorfor skal du betale for det i dag?

Skoda Enyaq AWD Hyttetur skumring

Hva er imove?

● Tilbyr miljøvennlig bilabonnement uten bindingstid
● Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert
● Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

Mann i BMW ix3 med Apple Carplay i bruk

Lignende artikler

BMW ix3 bilabonnement imove

Dette er bilabonnement | imove

Å abonnere på bil bygger på samme premiss som Netflix for film og serier, og Spotify for musikk: du får utlevert en bil og betaler en fast månedspris.

Les mer
Mercedes EQC bilabonnement imove

Et miljøperspektiv på bilabonnement | imove

Vi i imove er svært opptatt av det grønne fotavtrykket. Derfor er et av våre grunnleggende mål å redusere antall biler på veiene.

Les mer
BMW ix40 bilabonnement imove

Å være i bevegelse | imove

Det begynner å bli en klisjé å påpeke hvor fort verden, og den teknologiske utviklingen, beveger seg. Likevel får man stadig oftere kjenne på følelsen av at man henger etter; at vaner, holdninger, praksiser, plutselig er blitt utdatert.

Les mer