Fem steder å reise med elbilen i sommer | imove

Fem steder å reise med elbilen i sommer

0

av Kim den 30.04.22

Sist oppdatert 14.09.22 06:14

Den tiden er forbi. Norge er ekstremt langt framme i overgangen fra fossilbiler til elbiler, og har derfor også et svært godt ladenettverk. Enten du tenker til Nordkapp i nord eller Lindesnes i sør, trenger du med en moderne elbil ikke å frykte at du vil gå tom for strøm.

At bilen din går på strøm er altså ingen hindring når du skal ut og oppdage det vakre landet vi bor i. I stedet er elbil simpelthen en mer miljøvennlig måte å se Norge på. Men hvor bør du egentlig dra? Merkeordningen Bærekraftig reisemål setter et kvalitetsmerke på destinasjoner som jobber systematisk og forpliktene over tid for å redusere reiselivets negative påvirkning på miljøet, naturen og lokalsamfunnet, og for å styrke de positive sosiale og kulturelle verdiene, samtidig som de ønsker å gi gjestene en enda bedre opplevelse.

Våre fem favoritter

For å gjøre det litt enklere for deg å planlegge ferien, har vi valgt ut fem steder fra listen.

Andrea og morten på sommerferie med bmw i3 bilabonnement imove

Lofoten

Opplev midnattssol, imponerende fjellformasjoner og nydelige fjorder er bare noen av grunnene til å legge bilferien til Lofoten i sommer. Her finner du også noen av våre vakreste strender, så er du skikkelig heldig med sommerværet kan du ta deg et bad i nydelige omgivelser. Legger du på en overnatting eller to i rorbu og et besøk til en av Lofotens strålende restauranter, får du en ferie du neppe glemmer med det første.

Lofoten fishingboat

Lofoten

Geirangerfjorden

Et av Norges, og kanskje også verdens, aller vakreste steder. Majestetiske fjelltopper, brusende fosser, og grønne dalsider – vakrere blir det ikke. Derfor står Geirangerfjorden på UNESCOs prestisjefulle verdensarvliste.

Kirkenes og Øst-Finnmark

Mange tenker kanskje på våre aller nordligste steder som vinterdestinasjoner, men det er absolutt ting å oppleve på sommerstid også! Blant de mest populære sommeraktivitetene finner man båtturer, vandring, fiske, jakt, klatring og fugletitting. I Varanger kan man se fugler som sjelden eller aldri ses i resten av Norge eller Europa, og Hornøya, Norges østligste øy, har et av landets største fuglefjell, skriver Visit Norway. I tillegg har Øst-Finnmark mye historie for den historieinteresserte.

Lindesnes og Mandal

Hva med en tur til Norges sørligste punkt? På Lindesnes fyr kan du kjenne værkreftene på kroppen. Man kan også overnatte på fyret, og legge seg til lyden av havet som slår inn mot berget. Er du først i området kan du også få deg et uforglemmelig besøk på undervannsrestauranten Under. Restauranten er designet av Snøhetta, og serverer en 18-retters luksusmeny for de som ønsker å unne seg det lille ekstra.

Andrea står forran en  BMW i3 på bilabonnement imove sørlandet sommer

Andrea med BMW i3

Lysefjorden

Lysefjorden er stedet for enestående utsiktsopplevelser. Hva med å gå verdens lengste tretrapp, som med sine 4444 trappetrinn tar deg 740 meter over havet på under to timer? I tillegg er Preikestolen et yndet turistmål. Har du ikke fått nok av den spektakulære naturen, kan du fortsette vandringen til Kjeragbolten, den store steinen som sitter kilt fast i en dyp fjellkløft mange hundre meter over havet. I området finner du også flere spisesteder med fokus på lokal mat.

Relaterte artikler

Hva er imove?

● Kåret av Forbrukerrådet og VG til det mest forbrukervennlige bilabonnementet
● Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert.
● Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

Skoda Enyaq imove bilabonnement