Hva er forskjellen på bilabonnement og leasing?

Hva er forskjellen på bilabonnement og leasing?

Mange har hørt om bilabonnement, men få vet hva det innebærer. Hva er så egentlig forskjellen på leasing og bilabonnement?

Et bilabonnement har flere likheter med leasing

Et bilabonnement likner leasing på den måten at du får en bil som er din bil i den perioden du betaler for; den du kjører til jobb, har barnesetet i, vasker og smuler knekkebrødbiter i, helt til du leverer den tilbake.

Forskjellene der i mot, er langt flere. La oss forklare:

Siden leasing baserer seg på at en bilforhandler selger bilen til leasingselskapet i tre eller fire år, for deretter å kjøpe bilen tilbake til et forhåndsavtalt beløp, vil også du som leasingkunde måtte forplikte deg til å leie bilen i de tre eller fire årene.

Det innebærer at dersom (eller skal vi si når) livet, og bil-behovet ditt plutselig endrer seg, kan det være svært vanskelig – og kostbart – å komme seg ut av kontrakten før avtaletiden er over.

Men med imove abonnerer du på bilen: Det er vi, eller en av våre samarbeidspartnere som eier bilen, og du abonnerer på den. Du kan avslutte abonnementet, eller bytte til en annen biltype, når som helst, uten at det koster deg noe ekstra. Du betaler kun for perioden du bruker bilen.

imove mener at å forplikte seg til å ha bil i tre år er litt gammeldags; litt urealistisk for mange i den verdenen vi lever i i dag. Vi blir heller mer og mer avhengig av fleksible løsninger for å møte det stadig økende tempoet i hverdagen vår, og derfor tilbyr vi en tjeneste som er skreddersydd for dagens forbrukere og deres tempo.

Og skjer det noe uforutsett så fikser vi det for deg!

Fleksibelt bilhold

For ved leasing har du også full vedlikeholdsplikt på bilen; alt av service, vedlikehold og hjulskift må du fikse og betale for selv.

I tillegg er det svært vanlig å måtte betale et etableringsgebyr og en startleie når du inngår en leasing-kontrakt. Denne ligger typisk på rundt 10 prosent av bilens verdi, altså: jo dyrere bil du har lyst på, jo høyere startleie. Deretter starter den løpende månedsleia.

Mange leasing-kunder gruer seg dessuten til tilbakelevering av bilen, for ofte dukker det opp uventede, høye utgifter hvis du kjørt lenger enn avtalt, eller hvis du har vært uheldig og takstmannen finner 'unormal slitasje' (dvs. bulker, riper, steinsprut, interiørskader, lukt).

Sammenligning leasing og bilabonnement

Bilabonnement og leasing ligner, men bilabonnement er langt mer fleksibelt.

I et bilabonnement er alt dette inkludert i et fast månedsbeløp; altså har du ingen bindingstid og ingen startleie, og må bilen på verksted ordner vi det.
Altså slipper du å tenke på alle de overraskende utgiftene som ofte følger med et bilhold; prisen forblir den samme.

Abonnement betyr derfor full fleksibilitet og forutsigbarhet, og gjør deg til en bekymringsfri bilist.


Finn din neste bil

● Tilbyr miljøvennlig bilabonnement uten bindingstid
● Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert
● Alle kunder får mulighet til å oppgradere til større «hyttebil» ti dager i året uten ekstra kostnad.
● Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

Mann BMW ix3, fjell snø

Denne nettsiden benytter cookies – ved å godta dette bidrar du til å hjelpe oss med å forbedre og tilpasse tjenesten.