Gunnar Birkenfeldt ,Hans Kristian Aas CEO imove

Den bekymringsfrie bilist

- Vi vil fjerne alle stressmomenter tilknyttet bilen din. Helt fra starten av har målet vårt vært å radere ut alle smertepunktene og lage et produkt som det var umulig ikke å elske, sier Gunnar Birkenfeldt, CPO og Co-founder av imove.

Gunnar Birkenfeldt ,Hans Kristian Aas CEO imove

Se for deg dette: Du kan sitte i sofaen med noe godt i glasset, finne bilen du liker, bestille og signere kontrakt med bankID, og voilá så får du den nye bilen din levert på døra etter et par dager. Ingen turer til bilforretningen, ingen pruting på pris, og ingen verditap så fort bilen kjører ut på gata.

Det er vanskelig å forestille seg noe enklere!

- Bare å sette seg ned og lese, og ikke minst forstå en leasingkontrakt kan være en kjempeutfordring; å få et klart svar på hva det egentlig vil koste til slutt, flirer Gunnar og fortsetter:

- Prosessen å skaffe seg bil er litt belastet, og derfor har enkelhet vært sentralt for oss: du skal vite hva du får, og akkurat hvor mye du skal betale.

Et bilabonnement kan på mange måter sammenliknes med Spotify for musikk, eller Netflix for serier; du får en bil som du disponerer, uten å måtte kjøpe den. På denne måten får du mye av det samme som hvis du eier en bil, men du slipper unna de største økonomiske og praktiske belastningene.

- Vi liker å se på det som en ny, enklere måte å ha bil på. Du har én bil som oppleves som din egen; den du kjører, vasker, hvor du har barnesetet, men som du samtidig kan si opp når som helst, eller bytte i en annen bil hvis behovet ditt endrer seg, sier Gunnar.

Han forklarer at mange har innsett at det ikke gir mening å eie en gjenstand man ikke nødvendigvis bruker; å binde store summer i en bil som statistisk sett står i ro 96% av tiden. Derfor er friheten og fleksibiliteten et bilabonnement tilbyr, et nøkkelpoeng for imove.

- Med for eksempel leasing binder man seg ofte til tre-fire år, noe som kanskje ikke opplevdes som noen voldsom forpliktelse for noen år siden, men som ikke passer for den livsstilen og det tempoet vi holder i dag, sier Gunnar og utdyper:

- Bare se på situasjonen vi står i nå: mange opplevde at livssituasjonen endret seg over natta, og dermed også behovet for bil. Noen ble permittert i flere uker og leverte inn bilen sin, mens andre plutselig hadde behov for en annen bil fordi de måtte kjøre mer.

Gunnar kan videre fortelle om kunder som tidligere er blitt vant til konstant å gå nervøse for hva som vil skje med bilen, fordi den markerer en betraktelig utgift i hverdagsøkonomien. For dem har det vært en lettelse å vite at det ikke vil skje noe uforutsett når de abonnerer hos imove.

- Og hvis det skulle skje noe, så er det ikke deres problem; da fikser vi det, legger Gunnar til.

imove strekker seg etter å være en tjeneste for folk flest; noe som gjør hverdagen enklere for de som trenger bil, men som ikke er så opptatt av å eie den. For mange er det tilstrekkelig å vite at man har tilgang på bil når man trenger den, og deretter ikke å tenke mer på saken. Hos imove trenger du ikke tenke på kilometer eller verditap, og ikke engang på hjulskift; to ganger i året kommer imove hjem til deg og skifter dem for deg.

- Du trenger ikke ha stått mange ganger ute i drittvær og prøvd å skru om på noen rustne hjulbolter før du er lei, flirer Gunnar som legger til at et annet poeng for imove er å fjerne behovet for å ha mer enn én bil.

- I tillegg til hverdagsbilen har mange også en SUV eller stasjonsvogn som de bruker de få gangene de skal på fjellet. I stedet kan du hos oss få tilgang på hyttebil; rett og slett en større bil med andre egenskaper enn den du har til vanlig, sier Gunnar.

imove har som mål å redusere antall biler på veiene, og til å utnytte dem bedre ved å gi abonnentene tilgang på bilen de trenger når de trenger den, og friheten til å kunne bytte når livet og behovene uunngåelig endres.

Vi gir deg rett bil til rett tid.