Å være i bevegelse | imove

Å være i bevegelse

0

10.05.22

Hvem hadde for eksempel trodd, på starten av 2000-tallet, at en Nokia 3210 bare var starten på det som skulle bli en supercomputer med tilgang på alle verdens filmer, musikk og kunnskap, som fikk plass i lomma?

BMW ix lofoten bilabonnement imove

Foto: Emil Sollie

Selv om du er komfortabel i vanene dine, og tanken om at det finnes enklere, raskere, mer bærekraftige måter å løse dine hverdagsproblemer på, aldri har slått deg, så finnes det heldigvis folk der ute som har tenkt. Disse nytenkende, innovative folka som aldri klarer å sitte i ro, de tør å gå foran sånn at andre kan komme bak.

Og det er ingen skam å følge etter – det er smart.

lofoten ferie sommer bilabonnement

Foto: Emil Sollie

For det du tar som en selvfølge i dag, fordi det var sånn foreldrene dine gjorde det, sånn du ble lært opp til å gjøre det, og sånn du alltid har gjort det siden, funker kanskje ikke lenger.

Og du kommer ikke unna med å gjøre ting på gammelmåten så mye lenger, fordi mer enn noen gang før, ser vi betydningen av den individuelles valg for den store sammenhengen: I en verden som utvikler seg stadig raskere, og som krever at vi tilpasser oss og finner nye løsninger, er det bare å åpne øynene, rette blikket, og kjøre på.

Surfing ferie lofoten bilabonnement sol sommerferie bil abonnement elbil

Foto: Emil Sollie

La oss ta et par eksempler.

Husker du da Spotify kom, og det var "invite only"? Plutselig kunne man høre på musikk uten å måtte laste ned låtene på en mp3-spiller, eller gå rundt med en Discman i baklomma og en mappe med favorittCD-ene i sekken. Det var så praktisk, og så selvsagt! Hvorfor hadde ikke alle dette?

De som var blitt invitert, og hadde all verdens musikk i en app, de var de kule folka – de var i fremtiden. Målet ditt var derfor enkelt: å få tak i en invitasjon, for dette toget skulle du ha plass på.

Eller hva med den gangen da Youtube ble en greie, og du plutselig kunne se video på nettet, og ikke minst, spol litt lenger frem: da Netflix dukka opp.

Det var sikkert mange som fortsatt tenkte at det var bedre å vente til de kunne se på lineær TV: "Jeg ser heller alle betting-reklamene mens jeg venter på at Friends episode 78, som jeg har sett hundre ganger før, skal fortsette, for det er ikke noe annet som går akkurat nå, og jeg har ikke noe bedre å gjøre."

Men da alle rundt deg begynte å se på Netflix, og du aldri slapp unna praten om denne nye, spennende og revolusjonerende plattformen, ja så sjekka du det ut. Resultatet er i grunnen historisk: Den gamle måten å se TV på er en saga blott.

Utviklingen som skjer, er til alles fordel. Det gir deg kontroll; du kan se og høre på hva du vil, og bytte til noe annet så fort du blir lei, eller når preferansene dine endrer seg. Det gir deg mer fleksibilitet; du bestemmer over din egen tid, ved for eksempel å velge selv når – og hvor – du vil se på Friends. Og det gir deg mer forutsigbarhet; du betaler for det du bruker, og hvis du slutter å bruke det (fordi det var noe mer interessant på HBO), avslutter du abonnementet. Kanskje kommer du tilbake når neste sesong av Black Mirror er sluppet.

Spørsmålene er: hvor mye tid skal du bruke på å skaffe deg, og så vedlikeholde noe som er gammeldags og utdatert; som du ikke egentlig har bruk for?

Hvorfor skal du henge igjen i gamle, innvikla, tidkrevende, og gjerne dyre vaner – fordi det er det du er vant til – når det strengt tatt ikke er nødvendig?

Jo, fordi du ikke vet bedre – ennå.

Lofoten ferie øl foto bilabonnement abonnere

Foto: Emil Sollie

Foto: Emil Sollie

Hva er imove?

● Tilbyr miljøvennlig bilabonnement uten bindingstid
● Garanti, vedlikehold, dekk, hjulskift og forsikring er inkludert.
● Norges mest fornøyde bilabonnementskunder på Trustpilot

BMW ix40 imove bilabonnement